k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Търси

Препоръки при монтаж на алуминиеви радиатори във вашият дом

В тази статия ще разгледаме полезни съвети за монтаж на алуминиеви радиатори за Вашия дом.

 

Алуминиевите радиатори се слагат винаги под прозорците. Защо се налага това?

Най-големите топлинни загуби са през прозорците. Ако оставим един прозорец без алуминиев радиатор под него например, това би означавало, че под този прозорец има вероятност да се създаде конденз, ще се запоти и дори е възможно стъклото да замръзне, когато стане много студено.

 

Друг ценен съвет, който може да следвате е, че трябва да се избягва прекаленото струпване на радиатори в едно помещение. Те трябва да са разпределени правилно!

Ако трябва да отоплявате голяма стая, чиято площ е с еднакви размери по дължина и ширина,  по-добре би било да сложите подово отопление, а не радиатори заради ефективно отопление.

 

Трябва да избягвате монтажа на много дълги алуминиеви радиатори, поради факта че тяхната ефективност на всеки следващ глидер ще намалява. Ако поставите много дълъг алуминиев радиатор с дължина например от 20 глидера, то последните два ще имат с  20 до 30% по-малко  топлоотдаване.

Също така е добра практика да избягвате монтажа на много алуминиеви радиатори, като всеки разполага с нисък брой глидери.

 

В нашият онлайн магазин се предлагат широка гама от алуминиеви радиатори като може да разгледате нашите предложения тук като част от тях са в АКЦИЯ. Алуминиевите радиатори, които предлагаме са с гарантирано качество и на много изгодни цени! Предлагаме опцията за договорка за по-ниска цена на продуктите ни като може да ни се обадите за повече информация!

You don't have permission to register
Количка
X