k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Търси

  • Няма продукти в количката.

Алуминиеви или панелни радиатори?

Търсите правилното място за закупуване на радиатор? Имате колебания точно какъв радиатор да изберете от предлаганите на пазара?

Ние от Xera21.com предлагаме на нашите клиенти голямо разнообразие от алуминиеви и панелни радиатори! В момента промоционалните ни предложения за радиатори достигат до 25 процента отстъпка!  Но за да изберете подходящият за Вас радиатор, трябва да сте наясно с отговорите на някои въпроси.

 

Кои загряват по-бавно или по бързо  и кой тип радиатор изстива по-бавно?

Кои имат нужда от по-малък обем топлоносител при равни други условия?

Кои могат да променят мощността си и кои са по достъпни като цена?

 

Топлоотдаване при алуминиеви радиатори

Алуминият като материал има по-висока топлопроводимост от стоманата, но практически съвременните радиатори от двата материала са общо взето на едно и също ниво като топлоотдаване.

Алуминиевите радиатори и панелните радиатори загряват бързо и изстиват бързо. Двата типа радиатори се пълнят с ниско ниво на топлоносител и така системата става слабо инерционна.

При нужда от повече мощност, при алуминиевите радиатори може да се монтират повече глидери, докато при панелните радиатори не може например.

 

Сравнение между алуминиеви и панелни радиатори за издръжливост и  цена.

Алуминиевите радиатори имат свойството да не корозират толкова за разлика от панелните радиатори, но все пак е нужно да се следи за качествата на водата в системата.

Панелните радиатори от стомана  са много по-неустойчиви на корозиране и трайността на такъв тип радиатори не е висока! Животът им може да бъде например до 10 години.

Ако имате въпроси относно това какъв радиатор е най-добър за вас, потърсете отговорите на Вашите въпроси на телефоните ни за контакт описани на сайта!

You don't have permission to register
Количка
X